Tipegő totyogókból már nagy 4 évesekké értünk ebben az évben. Ebben a korban már nem csak rácsodálkozunk a körülöttünk lévő világra, hanem határozott léptekkel haladunk előre és minden lehetőséget kihasználunk arra, hogy jelenlétünkre és tehetségünkre felhívjuk a figyelmet.

A rengeteg fellépésre való felkérés is ezt bizonyítja, de azt hiszem ennek legnagyobb elismerése, hogy az Őshazából, Argentínából egy eredeti és hamisítatlan zenekar keresett fel minket egy közös fellépés reményében. Nagy sajnálatunkra ez nem valósult meg, viszont azért dagadhat a mellkasunk, hiszen nem mindennapi dolog az ha külföldről, és főleg az isteni Argentínából keresik meg kicsiny klubbunkat.

Habár ha jobban belegondolunk akkor annyira már nem is kicsi, hiszen egy kezdő csoportot is sikeresen elindítottunk, ahol kiválóbbnál, kiválóbb lelkes tancoslábúakat fedeztünk fel. Egyre nagyobb táncos családnak nevezhetjük már magunkat, és az is tény, hogy az évek során több más csoportos kezdeményezés is volt Győrben hasonló zenés, táncos együttesek megszületésére, de mi kemények vagyunk és kitartóak, nekik meg elfogyott a lelkesedésük. Így egyeduralkodókénk képviseljük ezt a remek szabadidős elfoglaltságot a környéken. Ez olyannyira igaz, hogy Győrságon is nyitottunk egy klubbot a helyi művelődési házban.

A már 6.éve Győrben megrendezésre kerülő nemzetközi tangó táborban is kicsiny gárdánk nyújtotta a kemény magot. A fárasztó és fülledt edzéseken, az izomgörcsökön és a folyékonnyá váló ruházaton egy kis kedves csipkelődéssel és egymás bíztatásával próbáltunk túllépni.

Voltak kerek és kevésbé kerek születésnapok is, amiket természetesen nem hagyhattunk szó- és ünneplés nélkül. És még jelmezt is öltöttünk a farsangi kavalkádban.

Jövőbeli terveink a közel- és messzi távolra vonatkozó terveinkben szerepel egy tangó zenekar létrehozása, így még akár saját élő zenekar kíséretére is felléphetnénk. Na meg hogy a versenyszellemet fenntartsuk szeptembertől, ha minden jól megy még igazi versenyekre is benevezünk, hogy még ismertebbek legyünk.

És megint eltelt egy év. Immáron a La Vida tangó klub 3 éves szülinapját ünnepli. Ünnepségekben ebben az évben bőven volt részünk. Volt két esküvőnk is amiről szót kell ejtenünk. Időrendi sorrendben: Zemplenszky Nóra és Babos László (két jeles tangós tagunk) a másik Főnökasszonyunk Básch Tímea esküvője volt. Valamint ünnepelni való volt az is, hogy Prépost Krisztián én Zemplenszky Nóra Országos Salon de Tango Magyar Bajnokságon előkelő 2. helyezést értek el. Azt hiszem az ő sikerüknek is köszönhető klubbunk ismertsége és már országosan számolnak velünk, amihez hozzájárul főnökasszonyunk tevékenysége is. Idén már megtörtént az is, hogy egyik városból a másik városba utaztunk fellépésre vagy épp oktatásra szoros időbeosztással, mert több helyre is vártak bennünket. Haladó táncosaink egyre jobbak, ami  mesterünk  Kulik Johanna áldozatos oktató munkájának köszönhető. Arra is büszkék lehetünk, hogy a városunkban nyílt új táncos szórakozóhelyen a mi kis csapatunk képviseli az argentin tangós közösséget. Mik a terveink? Szeretnénk egy kezdő tanfolyammal utánpótlás csapatot létrehozni és esetleg komolyabb színpadi produkciót is megvalósítani.

Két évesek voltunk! Miről is szólt ez az év? Fellépésekről, tanulásról... rengeteg új dolgot. Nem csak a tangó de a flamenco oldaláról is. Több vendég tanárunk is volt akik a tánc sokoldalúságát mutatták meg nekünk. Párosaink egyre jobban fejlődnek. Tavaly szeptemberben új helyet találtunk magunknak a Hotel Szárnyaskerékben és azt hiszem a váltás sikeres volt. A hely befogadott és a helyet befogadtuk. Itt tartottuk az év végi záró ünnepségünket de megemlíthetem sikeres coctail partynkat is. Szóval azt hiszem a tangó összehozza az embereket. Egyre több közösségbe tudjuk elvinni ezt az érzést, ezt a hangulatot. Terveinkről annyit, hogy szeptemberben új kezdő csoportot szeretnénk indítani, ahova mindenkit sok szeretettel várunk. Azt hiszem ez az év is sikeres volt. /Gácsfalvi Ákos/

Egy évesek voltunk! Ilyenkor az ember hajlamos valami összegzést, évértékelést készíteni: honnan indultunk, hova érkeztünk, mit is értünk el. Visszaemlékezni, milyen is volt amikor helyet kerestük a klubnak, vagy milyen izgalommal hívtuk, kerestük a régi ismerősöket, táncosokat, hogy jöjjenek el az első foglalkozásunkra. Mekkora örömet jelentett amikor először  láttuk, hogy a klub beindult. Milyen mulatságos volt elkészíteni a logóhoz a fényképeket. Nem volt könnyű ez az egy év. Miket is értünk el? Decemberben már tangó formációval léphettünk fel egy színvonalas műsorban amit a tv is közvetített. Ott voltunk a táncvarázson is és az egészet megkoronáztuk egy Buenos Aires -i tangó zenekarral történt közös fellépéssel. Persze voltak nehéz pillanatok és döntések is. Amikor például helyszínt kellett váltanunk, vagy amikor a meghívott tanár nem tudott eljönni intenzív hétvégénkre.  Szóval eltelt egy eredményekben gazdag év és ilyenkor illene szót ejteni a terveinkről is. Vannak elképzelések a jövőről is, mivel bővíthetjük a repertoárunkat, de ezeket még nem verjük nagy dobra. Egy évesek lettünk.... Gratulálok. /Gácsfalvi Ákos/

2003 októberében indult Győrben egy argentin tangó tanfolyam, amit Budai László vezetett és ez sajnos akkor egy idő után abbamaradt. De akkoriban megkedveltette néhány lelkes amatőr táncossal a "tangó" érzést. Úgy éreztük ez a tánc, ez a légkör hiányzik Győr életéből és ha ezzel akartunk foglalkozni, akkor Budapestre kellett járnunk tanulni.

2006 augusztusában egy hirtelen felindulásból alakult argentin tangó klubbunk Győrben a La Vida táncklub keretein belül, Básch Tímea vezetésével. Azóta heti rendszerességgel tartjuk foglalkozásainkat, aminek korábban  a Radó Club étterem adott otthont. Jelenleg Győrben, a Hotel Szárnyaskerékben próbáljuk elsajátítani a tangó elemeit és népszerűsíteni ezt az érzéki táncot. Folyamatosan várunk minden érdeklődőt !